Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

MERIVEDESTÄ JUOMAVETTÄ

Kyllä meressä juomavettä riittää


Merivedestä saadaan suodattamalla puhdasta juoma- ja käyttövettä käänteisosmoosi (Reverse Osmosis, RO) vedensuodatus tekniikalla

Käänteisosmoosi (eng. Reverse Osmosis, RO) on prosessi, jossa paineen avulla pakotetaan liuotin (yleensä puhdas vesi) liikkumaan puoliläpäisevän kalvon läpi väkevämmästä liuoksesta laimeampaan päin, eli osmoosiin nähden väärään suuntaan.


Käänteisosmoosia on käytetty 1970-luvulta asti veden puhdistamiseen, sekä suolattoman veden tekemiseen merivedestä, että erityisen puhtaan veden valmistamiseen lääketieteen, teollisuuden ja muihin tarpeisiin. Sen avulla voidaan myös tehdä tiivisteitä esimerkiksi tuoremehusta ilman kuumentamista.


Puhtaan veden erottamista merivedestä varten tarvitaan paine, joka on suurempi kuin meriveden aiheuttama osmoottinen paine. Se on noin 29 kPa. Käänteisosmoosilaitteistolla saadaan 95 % suoloista pois. Se riittää hyvin esimerkiksi veneilijöiden juomavesitarpeisiin.


Nykyään käänteisosmoosilaitteistot ovat kilpailukykyisiä tuottamaan tarvittavan makean veden, esimerkiksi Foglön saaristokunnan käyttövesi tehdään suoraan merivedestä RO-vedensuodatin tekniikalla ja laitteistolla.


Yksittäisen saaristomökin makeanvedentarve on kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa. Meriveden lämpötilasta riippuen, tällaisen laitteiston vuorokausituotto on jopa 3000 litraa.


RO-laitteisto on porakaivoa varmempi ratkaisu kallioisissa saaristo-olosuhteissa. Käänteisosmoosi RO-laitteistolla voidaan myös pelastaa vanha porakaivo, johon pääsee sekoittumaan suolainen vesi esim. kallion halkeamista.


Käänteisosmoosi RO-vedensuodatinlaitteiston käyttö- ja huoltokustannukset ovat kohtuulliset. Suotimien vuosihuollon kustannus on 100 - 200 euroa, sähköä vesitehdas kuluttaa noin kaksi euroa/1000 litraa valmista makeaa vettä.

Käänteisosmoosisuodattimilla on jo pitkään tuotettu puhdasta vettä mm. maailmanympäripurjehtijoiden ja luksus-risteilijöiden tarpeisiin. Kotitalouksiin ja vapaa-ajan asuntoihin tarkoitettuja RO-suodatinlaitteita on saatavilla pienistä, keittiön hanaan liitettävistä suodattimista tuhansia litroja vuorokaudessa suodattaviin vesitehtaisiin.

Parhaassa tilanteessa vanhasta rengaskaivosta tehdään merivesikaivo, vesi suodattuu ensin vanhaan kaivoon, josta vesi pumpataan RO-laitteistolle.

Kaivoon suodattuessaan merivesi puhdistuu jo ennalta kiinteistä epäpuhtauksista. Näin käänteisosmoosilaitteen suodattimien likaantuminen hidastuu ja suodattimien huollontarve vähenee. Suodatettava vesi voidaan myös pumpata laitteistolle suoraan merestä, meriveden lämpötilasta riippuen laitteiston läpikulkevasta vedestä noin 20 – 40 % suodattuu puhtaaksi, raikkaaksi juomavedeksi.

Jos vanhan kaivon uusiokäyttö ei ole mahdollista, voidaan vesi pumpata suodattimelle suoraan merestä. Nykyisin merialueilla esiintyvä sinileväkin on RO-suodattimilla suodatettavissa. Helsingin Yliopiston Toksikologian laboratorion testausmittauksissa on todettu RO100- laitteen suodattavan vedestä pois sinileväkantojen muodostamaa nodulaari-toksiinia

Keskikokoisella laitteistolla, jonka veden vuorokausituotto on noin 3000 litraa, pystytään huolehtimaan koko lomakiinteistön puhtaan veden tarpeesta. Laitteistossa on puhtaalle vedelle puskurisäiliö, johon suodatettu vesi säilötään. Kun vedenkulutukseen tulee piikkejä, takaa säiliö veden riittävyyden. Saunottaessa ei tarvitse huolehtia veden loppumisesta, laitteisto tuottaa puhdasta vettä lisää automaattisesti vedenpinnan laskiessa.

RO-vedensuodatin laitteisto on hyvä sijoittaa asuin tiloista erilleen. Toimiessaan laitteiston pumput pitävät kohtuullisen kovaa ääntä. Soveltuvaksi tilaksi on hyvä varata noin neljä neliötä, tällöin on huoltotoimenpiteet helpot suorittaa.

 

Merestä juomavettä. Valmis laitteisto asennettuna meriveden suodattaminen juomavedeksi. Mr.Lvi

 

Porakaivon suodattamiseen tarvitaan

RO-vedensuodatin laitteistolla voidaan myös pelastaa vanha porakaivo, jonka veden esimerkiksi merivesi pilaa. Porakaivovesi on vähemmän suolaista kuin raaka merivesi, joten esisuodatusta voidaan vähentää ja monessa tapauksessa on mahdollista tulla toimeen hieman pienemmällä laitteistolla. Näin voidaan hyödyntää olemassa oleva kaivo ja pumppulaitteisto.

 

Jos saarikiinteistölle harkitaan porakaivon porausta, harkitse kahdesti!

 

Noin 1,5 kertaa vähemillä kustannuksilla, epävarmaan kaivon poraukseen nähden saat käänteisosmoosi vedensuodatin laitteella VARMASTI käyttövettä.

 

Käänteisosmoosilaitteistolla voidaan vedestä poistaa suolan lisäksi mm. kalkkia, rautaa, mangaania, humusta ja uraania. Käänteisosmoosi perustuu kalvorakenteeseen, jossa on molekyylin kokoluokkaa olevia reikiä.

 

Käänteisosmoosin toiminta pääpiirteittäin tapahtuu seuraavasti:

 

Vesi puristetaan kovalla paineella tämän puoliläpäisevän kalvon läpi, eli väkevämmästä liuoksesta laimeampaan päin ns. osmoosiin nähden väärään suuntaan jolloin erotellaan suolat ja epäpuhtaudet merivedestä. Käänteisosmoosilaitteistoja käytetään yleisesti puhtaan veden valmistamiseen lääketieteen ja teollisuuden tarpeisiin.

 

 

LINKKEJÄ AIHEESTA

WIKIPEDIA

SUOMELA-LEHTI

 

 

Meriveden esisuodatus

Laitteiston kellokoneisto huolehtii kellokytkimen ohjaamana huuhtelusta esim. yöaikaan, jolloin suotimen kuormitus on vähäistä. (kuva yllä)

 

Tutustu merivesisuodattimeen: Mr. LVI RO100 merivesisuodatin suodattaa merivedestä juomavettä

Suomessa suunniteltu ja valmistettu RO100 on järkevä "tulevaisuusturvallinen" vaihtoehto merialueella saarikiinteistöön tai rannikolle meren äärellä asuville.

 

Vedensuodatin RO-Prowat 400BCV-HR on myös suunniteltu suodattamaan merivedestä juomavettä

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen Bluewater RO-Prowat 400BCV-HR vedensuodatin merivedelle.

RO-Prowat 400 on kompakti vedensuodatin joka tuottaa kokoonsa nähden runsaasti makeaa vettä n. 3l/minuutissa. Mahtuu pieneen tilaan ja on helppo asentaa.

 

OLEMME VESIASIOISSA PUHTAAN VEDEN AMMATTILAISIA!

Mikäli omistat saarikiinteistön merialueella tai asut meren lähettyvillä, meiltä löytyy ratkaisu puhtaan veden tuottamiseen. Meiltä myös vedensuodattimet ja komponentit sekä oheislaitteet myös muihin vesiongelmiin.

Voimme tarjota parhaat edellytykset tuottaa puhdasta juomavesikelpoisista vettä myös merivedestä.

 

KIINOSTUITKO?

Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalvelu puh. 010 666 72 82

tai lähetä meille tarjouspyyntö, otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Puhtaan veden ammattilainen Mr.LVI vesikauppa.com

 

   

TARVITSETKO LISÄTIETOA?

Mr.LVI ammattilaiset auttavat sinua veloituksetta tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä. Soita meille 010 666 7282 tai lähetä kysymyksesi oheisella lomakkeella.

Suosittelemme kaikkien yhteystietokenttien täyttämistä asian käsittelyn nopeuttamiseksi. Käsittelemme aina ensisijaisina täydellisillä yhteystiedoilla varustetut yhteydenotot.

Mahdolliset asiaasi koskevat kuvat ja liitteet voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info(at)mrlvi.fi

Asiakaspalvelu avoinna MA-PE 8:00-16:00

YhteydenottoLomakeLyhyt

Rahoita ostoksesi Nordea osamaksurahoituksella

Joustorahoitus toteuttaa toiveesi.
Suunnitelmat ovat yksilöllisiä, eikä ole olemassa liian suurta tai liian hullua haavetta. Voit saada luottoa 1 700 eurosta 25 000 euroon ja maksaa sitä pois juuri sinulle sopivissa kuukausierissä juuri sinulle sopivana eräpäivänä. Myös takaisinmaksuaika on joustava – jopa 7 vuotta.

 

 

KYSY LISÄÄ!