Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

Myymälä: Muuntotie 1, 01510 Vantaa | 010 666 7282 | Sähköposti: info(at)mrlvi.fi | Avoinna ark. 8-16

 x 

VALMISTAJIEN HINNAN NOUSUJEN JOHDOSTA KAIKKI OIKEUDET HINNANMUUTOKSIIN PIDÄTETÄÄN!

KUNNALLISVEDEN PUHDISTUS


Suomessa vesilaitosten vesijohtovesi on hyvälaatuista, mutta kunnallisveden yleisimmät ongelmat liittyvät kalkkiin, joka on tärkeä ainesosa juomaveden käsittelyssä. Veden käsittelyssä kalkilla vähennetään veden happamuutta ja suojellaan vesi- ja viemäriverkostoa korroosiolta. Liiallinen kalkki vedessä kuitenkin aiheuttaa putkistoon saostumia ja muodostaa lämmönvaihtimissa ja muissa vesilaitteissa kattilakiveä, joka heikentää lämmönsiirtoa ja muodostaa kuivuessaan vaaleita tahroja. Veden kovuus, eli kalkin määrä vaikuttaa lisäksi pesuaineiden annosteluun. Pestessä kovalla vedellä tarvitsee käyttää enemmän pesuainetta kuin pehmeässä vedessä, koska kalsium muodostaa saippuan kanssa kalkkisaippuaa, joka ei pese, vaan saostuu.


Kalkin poisto vedestä tapahtuu asentamalla vedenpehmennin eli kalkinpoistaja vesijohtoon. Jos vedessä on myös muita epäpuhtauksia, asennetaan joku muu Watman kalkinpoistosuodatin, joka poistaa juoma- ja käyttövedestä myös muita epäpuhtauksia.

Kaikki veden epäpuhtaudet saat selville tekemällä  Watman vesianalyysin. Verkkokaupassamme on myynnissä Watman perus vesianalyysi sekä Watman laaja vesianalyysi, joiden avulla voit selvittää vetesi laadun. Tilaa vesianalyysi verkkokaupastamme ja lähetämme teille vesianalyysi paketin joka sisältää steriilin vesinäytepullon, ohjeet vesinäytteen ottamiseen ja lomakkeen johon täytät tiedot vesinäytteestä. Ota vesinäyte ja lähetä se viikon alkupäivinä (ma-ti), jotta postikuljetus jää mahdollisimman lyhyeksi. Lähetä vesinäytepullo ja lomake Watman laboratorioon samassa paketissa jossa se lähetettiin teille, osoite on valmiiksi pakkauksessa.

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS!

Kotitalousvähennyksen voit saada, jos teetät kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta.

Omavastuu 100 euroa ja enimmäismäärä 2 250 euroa/henkilö

Omavastuu 100 euroa on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran.

 

Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.